fredag 13 november 2009

Vansinnigt god Creolsk gryta!

I helgen kom svärmor med sambo på middag, då skulle vi laga nåt gott. Daniel var så sugen på nån gryta av nåt slag så jag öppnade frysen och såg en fläskfile, ja en creolsk gryta det tar vi. Stack ner till Din Deli och köpte lite korvar och resultatet blev fantastiskt!
4p.
500g fläskfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
200 g. minichorizos (välj styrka efter behag)
1 gul lök, skivad
Smörgåsgurka ca 20 st.
1/2 solovitlök
250 g champinjoner
2 dl syltlök
5 dl grädde
Bladpersilja till garnering


Stek fläskfile i salt och peppar, lägg i en gryta, stek lök och champinjoner och lägg i grytan. Häll på grädde och pressa i vitlök. Låt koka, stek under tiden korven och lägg i den. Dela paprikan i stora bitar och lägg i den, gurkan och smaka av med salt och peppar. Strimla persiljan och strö över. Servera med ugnsbakad potatis och betor. Recept finns!

TIPS på tillbehör:

Tildes cashewsallad: Lägg cashewnötter i en skål, hacka basilika, persilja och rödlök, lägg i och blanda, lägg i fetaost bitar. Blanda runt och salta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar