denna goda karré åt vi i lördags kväll tillsammans med hasselbackspotatis, en god sallad och sparris. Finns nog inget enklare sätt att laga mat på. Inget steka eller nåt, allt sköter sig själv i ugnen.
4p.
800g hel karré
2msk salt
1/2 dl paprikapulver
2 krm svartpeppar
1 solovitlök
Skär snitt i karrén, blanda kryddorna i en skål och gnid in köttet med de, även i snitten. Skär vitlöken i klyftor och tryck ner i snitten.
Sätt ugnen på 170 grader och ställ in karrén ca 1 timme. När det återstår 15 minuter, häll på
2-3 l vatten och låt puttra en minut, ta sedan ut formen och sila av skyn och använd det till såsen. Servera med gelé, potatis, sås och sallad.
Sås
skyn från karrén
3 dl grädde
1 tsk oregano
salt och peppar
1 msk gelé
Koka ihop alla ingredienser och red ev av.
söndag 29 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar