Förra lördagen hade vi gäster och tillsammans lagade vi mat. Pernilla och Nicklas lagade en supergod sparrissoppa till förrätt. Här kommer receptet.
6p
500 g. grön fryst sparris
5 st charlottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingfond (vatten och fond)
1 dl vitt vin
salt & peppar
Skär sparrisen i cm långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna.
Skala och hacka löken och fräs i en kastrull. Häll på vin och buljong samt grädde och koka upp.
Lägg i sparris i gräddsåsen och spara topparna till garnering. Koka 10 minuter och kör med stavmixer.
smaka av med salt o peppar och ev mer buljong. Servera i soppskålar med sparristoppar som garnityr.
Servera gärna med parmensanchips. Riv parmensan på finaste och lägg i en ca 2 cm bred rad på en plåt. Kör i ugnen en stund så det får fin färg och flyter ut.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar