tisdag 26 januari 2010

Sparrissoppa!

Förra lördagen hade vi gäster och tillsammans lagade vi mat. Pernilla och Nicklas lagade en supergod sparrissoppa till förrätt. Här kommer receptet.

6p

500 g. grön fryst sparris
5 st charlottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingfond (vatten och fond)
1 dl vitt vin
salt & peppar

Skär sparrisen i cm långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna.
Skala och hacka löken och fräs i en kastrull. Häll på vin och buljong samt grädde och koka upp.
Lägg i sparris i gräddsåsen och spara topparna till garnering. Koka 10 minuter och kör med stavmixer.
smaka av med salt o peppar och ev mer buljong. Servera i soppskålar med sparristoppar som garnityr.
Servera gärna med parmensanchips. Riv parmensan på finaste och lägg i en ca 2 cm bred rad på en plåt. Kör i ugnen en stund så det får fin färg och flyter ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar