måndag 18 januari 2010

Rödtunga i hummersås

I helgen hade vi barnfri kväll med vänner och det var så trevligt, tänk att det kan kännas så lyxigt att sitta ner och äta i fred en hel 3 rätters.

Här kommer receptet på huvudrätten:

Fisken
1,2 kg rödtunga
2 dl cider
2 dl vitt vin
det gröna på en Purjolök
sop

Sås

4 dl grädde
2 dl cider
2 dl vitt vin
1 dl hummerfond
salt och peppar

Juliennegrönsaker

2 morötter
1/2 purjolök, se till så lite grönt kommer med
2 rödlökar

Gör så här:

Skär purjolöken i tunna band till att knyta ihop fiskfilen. Koka de lätt i vatten. Rulla fiskfileerna och knyt ihop med ett grönt band av purjolök. salt och peppra.

Koka ihop ingredienserna till såsen och red av med majzena smaka av med salt och peppar.

Strimla grönsakerna till julienne. Koka fisken lätt i vinet och cidern och fräs juliennegrönsakerna hastigt i olja.

Tomatröra

1 dl tomatpure
1 dl parmensan

värm tomatpure och lägg i ost och rör runt.

tomatröran, fiskknyten, och sås går bra att förbereda!

Örtbakad potatis

1-2 kg kokt kall potatis med skal (ekologisk)

2 dl olivolja

ett stort knippe persilja

1 solovitlök

flingsalt

Skiva potatis och lägg i en form, mixa resten av ingr. och häll över potatisen ( spara 2 msk örtolja till servering). Strö på flingsalt.

Servering:

Lägg juliennegrönsaker i mitten på en tallrik, lägg räkor runt om, lägg på fisk och toppa med lite mer grönsaker, häll sås runt om och droppa lite örtolja i såsen. På toppen av allt lägg en lite klick tomatröra. Servera med potatisen!

Det här blev ett långt recept och kanske lite avanserat men hör av dig om du undrar nåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar